· 

Meloen met parmaham

We kennen allemaal de klassieker van meloen met parmaham. Doordat we vandaag eindelijk nog eens de zon zagen, had ik deze middag zin een salade. Toen ik naar de winkel ging zag ik een heerlijke meloen liggen die ik niet kon laten liggen. Daarom dacht ik, laten we een gezonde twist maken op meloen met parmaham. Zo gezegd, zo gedaan.  

 

Hier kan je het receptje vinden , je kan de salade gerust als lunch of voorgerecht serveren. Wil je het als lunch eten, dan is het beter om er wat brood bij te eten, ik heb voor 2 sneden bruin brood gekozen, deze heb ik dan wel getoast. Persoonlijk zou ik de portie iets verkleinen om het als voorgerecht te eten, maar dit is meer zodat ik nog optimaal kan genieten van mijn hoofdgerecht.

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 50g sla
  • 50g rucola
  • 16 radijzen
  • 4 tomaten
  • 1/2 komkommer
  • 12 sneden parmaham
  • 1 meloen
Bereidingswijze:
We verwarmen de oven voor op 200°C, ondertussen leggen we de sneden parmaham naast elkaar op een bakpapier en bedekken deze terug met een bakpapier; Bak de parmaham gedurdende 20 minuten in de oven, leg wel een schaal of iets zwaar op het bakpapier, dit zorgt ervoor dat de parmaham niet omhoog krult. Ondertussen wassen we alle groenten en maken de salade. We beginnen met de sla en deze in stukken te snijden. Deze mengen we samen met de rucola. Dan snijden we de tomaat in 8 partjes en snijden we de radijzen in schijfjes. Als laatste snijden we de komkommer in blokjes. Je kan er voor kiezen om alle groenten onder elkaar te mengen of om ze op een bord te schikken per persoon. Dan snijden we de meloen ook in stukken zodat we deze op de salade kunnen schikken. Als de parmaham gebakken is halen we deze uit de oven en scheuren deze in stukken en voegen het aan de salade toe.

Reactie schrijven

Commentaren: 0