Pastasalade

De zon schijnt en dan smaken salades nog des te beter. Mijn stagiaire Emma heeft voor mij verschillende recepten uitgeschreven om jullie te helpen om veel salades te maken deze zomer. Deze pastasalade is daarvan een goed voorbeeld.

 

Daarnaast is deze pastasalade ook ideaal als bijgerecht bij een barbecue, persoonlijk zou ik dan wel de hespblokjes eruit laten. Aangezien dat we nog voldoende vlees gaan eten op de barbecue zelf.

 

Niet zo'n fan van volkoren pasta? Dan kan je de volkoren pasta vervangen door speltpasta, deze smaakt iets minder door. Ze bevatten wel nog steeds de vezels die we nodig hebben om ons verzadigd te voelen.

Ingrediënten:

  • 250g volkoren pasta
  • 2 tomaten
  • 1/2 komkommer
  • 3 grote wortelen
  • 1 lente-uitje
  • 1 gele paprika
  • 1 snede gekookte ham (ongeveer 1cm dikte)
  • 4 eetlepels philadelphia light
  • 1 eetlepel light mayonaise
  • enkele blaadjes verse peterselie
  • enkele takjes verse bieslookpeper, zout en lookpoeder

Bereidingswijze:

  1. Kook de pasta (volg de aanwijzingen op de verpakkingen)
  2. Reinig, was en versnijd de groenten en de gekookte ham (in blokjes).
  3. Snipper de verse kruiden fijn.
  4. Meng de philadelphia light met de light mayonaise en de verse kruiden.
  5. Werk de dressing af met peper, zout en lookpoeder.
  6. Meng de pasta met de blokjes groenten en de ham.
  7. Doe alles in een mooie kom en werk af met enkele toefjes van de dressing.

Smakelijk!


Reactie schrijven

Commentaren: 0