Waarom water drinken zo belangrijk is

De zomer is begonnen (ik zit dit nu in het zonnetje te schrijven, eindelijk), dus het is belangrijk dat we voldoende gaan drinken. En dan hebben we het natuurlijk over voldoende water drinken. Daarnaast is het niet alleen belangrijk om in de zomer, maar eigenlijk altijd voldoende te drinken. Je kan je nu afvragen waarom dit nu is, hopelijk vind je hier het antwoord. 

Water met citroen en munt
Water met citroen en munt

Water is voor ons lichaam belangrijk, bijna alles uit ons lichaam bestaat dan ook uit water. Normaal is 60% van ons lichaam water of vocht, dit is dus een groot deel. Daarnaast vervult water een aantal vitale functies in ons lichaam. Zo regelt het onze lichaamstemperatuur, denk maar aan ons zweet. Dit dient om ons lichaam af te koelen zodat we niet oververhit raken. Met het weer die warmer wordt gaan we ook meer zweten en dit verlies gaan we dan extra moeten compenseren.

 

Naast het zorgen voor onze lichaamstemperatuur, heeft ons lichaam water ook nodig als transport- en oplosmiddel. Denk hierbij aan ons bloed, naast alle cellen bevat dit ook veel vocht / water. Ook gaat water een beschermende functie hebben in ons lichaam. Het gaat onze organen beschermen tegen schokken. Als we deze functies in ons lichaam optimaal willen laten verlopen, dan moeten we elk verlies van water opvangen door te drinken. 

 

Wat is nu voldoende? Er wordt aangeraden om ongeveer 1,5l water per dag te drinken. Dit kan natuurlijk meer worden als je gaat gaan sporten of als je veel zweet. Probeer naar je dorstgevoel te luisteren en op tijd te drinken. Sommigen onder ons herkennen het dorstgevoel niet meer, we gaan dit verwarren met een hongergevoel. Als je het gevoel hebt dat je honger hebt, dan is het soms beter om eerst iets te drinken. 

Glazen met water

Waarom raden we water aan? 

En waarom geen (light) frisdrank? Andere dranken dan water worden beter beperkt, er wordt aangeraden om hiervan maximum 0,5l te drinken. Liefst zien we deze naast je water en niet ter vervanging van. Frisdranken en zo leveren vaak veel energie door de toegevoegde suiker, maar bevatten daarnaast amper essentiële voedingsstoffen. Deze dranken gaan ook een zuuraanval geven voor onze tanden, waardoor we sneller gaatjes krijgen. Ook zorgt de zoete smaak voor een gewenning, waardoor we ook steeds meer zin in zoet gaan krijgen.

Beperken is dus de boodschap!

Rabarberlimonade
Rabarberlimonade

Toch een smaakje?

We gaan dus zowel frisdrank als light frisdranken beperken, maar vaak hoor ik mensen zeggen dat ze na een tijdje water beu zijn. Of ze vinden water op zich niet zo lekker. Wil je je water toch een smaakje geven? Dan kan dit door kruiden zoals munt, rozemarijn, basilicum en dergelijke aan je water toe te voegen. Ook kunnen we fruit toevoegen om zo een andere smaak te krijgen. Je kan bij de zomerse drankjes enkele receptjes vinden om je water te pimpen.

 

Zodat je je lichaam deze zomer in topvorm kan houden!


Reactie schrijven

Commentaren: 5
 • #1

  Elly Galicia (vrijdag, 03 februari 2017 13:38)


  If you would like to increase your experience only keep visiting this site and be updated with the latest gossip posted here.

 • #2

  Delinda Boren (zaterdag, 04 februari 2017 17:04)


  Pretty section of content. I just stumbled upon your blog and in accession capital to assert that I acquire in fact enjoyed account your weblog posts. Any way I'll be subscribing for your augment and even I fulfillment you get entry to constantly quickly.

 • #3

  Karina Mccay (zondag, 05 februari 2017 09:11)


  My developer is trying to convince me to move to .net from PHP. I have always disliked the idea because of the expenses. But he's tryiong none the less. I've been using WordPress on a number of websites for about a year and am concerned about switching to another platform. I have heard good things about blogengine.net. Is there a way I can import all my wordpress posts into it? Any help would be really appreciated!

 • #4

  Makeda Foret (maandag, 06 februari 2017 11:47)


  Hello there! I know this is somewhat off topic but I was wondering if you knew where I could locate a captcha plugin for my comment form? I'm using the same blog platform as yours and I'm having trouble finding one? Thanks a lot!

 • #5

  Tyron Veillon (maandag, 06 februari 2017 21:06)


  Your style is very unique in comparison to other folks I have read stuff from. Thank you for posting when you've got the opportunity, Guess I will just book mark this page.