· 

Gegrilde puntpaprika met couscous

Het is altijd leuk om een paprika te vullen met van alles en nog wat. Omdat ik vanavond ga barbecueën heb ik een alternatief voor op de barbecue geschreven. Als we de paprika opeten heb we ook onmiddellijk een volledige maaltijd binnen. Ik heb voor puntpaprika's gekozen omdat deze makkelijker grillen op de barbecue.

Ingrediënten:

 • 4 puntpaprika’s
 • 100g couscous (ongekookt gewogen)
 • 400ml groentebouillon
 • 8 scampi’s
 • 2 lente-uitjes
 • 1 paprika
 • Koriander naar smaak
 • Sap van 1 citroen

Bereidingswijze:

Pel de scampi’s en snijd deze in kleine stukjes, was daarna de paprika en de lente-uitjes en snijd deze ook in kleine stukjes. Verwarm de groentebouillon en kook hierin de stukjes scampi en paprika gedurende 5 minuten. Voeg daarna de groentebouillon toe aan de couscous zodat deze kan garen. Meng nadien de lente-ui, wat fijngesnipperde koriander en het citroensap eronder. Kruid af met peper en zout naar eigen smaak.

 

Was de puntpaprika’s en snijd hiervan het hoedje. Haal de zaadlijsten eruit, nadien vul je de puntpaprika’s met de couscous. Dit niet tot helemaal boven zodat je de bovenkant kan dichtdoen met een tandenstoker die je hebt laten weken in water (zodat deze op de barbecue niet in brand vliegt). Bak de gevulde paprika’s gaar op de barbecue.

Smakelijk!


Reactie schrijven

Commentaren: 1
 • #1

  Chelsey Didonna (donderdag, 02 februari 2017 16:11)


  Excellent post. Keep posting such kind of information on your site. Im really impressed by your blog.
  Hello there, You have done a fantastic job. I will certainly digg it and individually suggest to my friends. I am sure they will be benefited from this web site.