Gentse feesten

Ik schrijf deze blog op de vooravond van de Gentse Feesten en vandaag en eigenlijk de voorbije week heb ik zoals elk jaar al vaak de vraag gekregen hoe we deze gezond kunnen doorstaan. Dit is vaak moeilijk, maar hier wil ik je toch wat extra informatie over geven.

Vorig jaar heb ik geholpen bij de Gentenaar om tips te geven over hoe we dit kunnen aanpakken. Het volledige artikel kan je hier lezen. Enkele zaken ga ik hier nog even toelichten. Daarnaast ga ik deze Gentse Feesten op zoektocht. Ik ga op zoek gaan of er een gezond eetkraampje is voor als we toch eens iets in de feestzone willen eten. Ik hou jullie zeker op de hoogte van mijn ervaringen. Ook als het toch minder gezond blijkt te zijn dan verwacht.


Alcohol

Het is waarschijnlijk geen verrassing, maar als ik aan Gentse Feesten denk, dan denk ik ook aan alcohol. In alle mogelijke vormen en hoeveelheden. Alcohol is een nutteloze caloriebron, hiermee bedoel ik dat het naast calorieën geen voedingsstoffen bevat die ons lichaam nodig heeft. Als we kijken naar dranken, dan merken we hoe meer alcohol erin zit, hoe meer calorieën het bevat. Dit komt omdat 1 gram alcohol 7 kcal bevat. Ook kunnen de dranken die we drinken veel suiker bevatten en hierdoor gaan de calorieën ook de hoogte in.

Niet alleen de alcohol zorgt voor problemen, maar we gaan hierdoor ook onze remmingen verliezen. Dit zorgt ervoor dat we soms meer gaan drinken dan wat we eerst van plan waren. Vaak krijgen we ook terug honger als we alcohol hebben gedronken en dan zijn de eetkraampjes nog extra verleidelijk.

Eten

Zelf heb ik nog geen idee wat er allemaal dit jaar te vinden gaat zijn. Daarom ga ik de uitdaging aan om gezonde of gezondere eetkraampjes te vinden. Deze ga je hier zien in de hoop dat anderen ook heerlijk kunnen eten en genieten zonder schuldgevoel. Zijn er kraampjes die ik nog niet gevonden heb of waarover je twijfelt? Laat het mij zeker weten en dan bekijk ik deze zeker met plezier.

Snel vind je hier veel meer over de eetkraampjes, wil je de up dates onmiddellijk weten? Dan kan je ons altijd volgen via Facebook of instagram. Daar krijg je onmiddellijk de foto's met het eten van die dag te zien. Ik weet nog niet of alle tien de dagen gaan lukken, maar we zien wel.

Voordat ik deze blog begon te schrijven heb ik zelf nog eens genoten van een gezonde variant op fast food. Ik heb deze zoete aardappelfrietjes gemaakt samen met een homemade hamburger en een witloofsalade. Dus een leuke variant op de vele zaken die we waarschijnlijk op de Gentse Feesten gaan zien. Wil je deze zelf maken? Dan kan je hier de receptjes vinden:

Reactie schrijven

Commentaren: 0