· 

Homemade hamburgers

Ingrediënten:

 • 4 volkoren pistolets
 • 1 tomaat
 • 50g sla
 • 1/4 komkommer
 • 4 koffielepels ketchup
 • 4 eetlepels mosterd
 • 2 eetlepels bakmargarine
 • 400g gemengd gehakt
 • 1 ei
 • 20g paneermeel
 • 1/2 ajuin
 • Peper en zout

Bereidingswijze:

We beginnen met de hamburgers te maken. We snipperen de ajuin en mengen deze samen met het gehakt, het ei en de paneermeel. Zorg dat alles goed gemengd is en kruid met peper en zout. Als alles goed gemengd is, dan maken we er 4 bolletjes van en duwen hiervan hamburgers. Deze kunnen dan straks gaar gebakken worden in de bakmargarine, eerst gaan we de voorbereiding doen.

We wassen de sla, de tomaten en de komkommer. We snijden de sla in kleinere stukken en dan snijden we schijfjes van de tomaat en de komkommer.

Nu gaan we de hamburger bakken en als hij gaar is klaar maken. We snijden de pistolet open en besmeren 1 kant met de mosterd en de andere kant met de ketchup. We leggen op de onderkant de hamburger en werken af met de sla, schijfjes tomaat en komkommer. Ik heb de hamburger gegeten met de witloofsalade en de zoete aardappelfrietjes.

Smakelijk!


Reactie schrijven

Commentaren: 1
 • #1

  Devos.sylvie@skynet.be (maandag, 25 maart 2019 07:55)

  Recept