Eind september...

Gastblogger Mieke Mariman geeft je vandaag een kijk op het einde van de maand september en hoe we hier mee omgaan. Mieke is een psychotherapeut binnen Gezondheidspunt. Veel leesplezier!

Collega's zijn al luidop aan het fantaseren over hoe de kerstboom te versieren, anderen zijn nog volop aan het acclimatiseren aan het nieuwe schoolregime van de kinderen.

En ik? Ik heb er geen zin. De zomer is nu écht voorbij. De wekker die afgaat terwijl het buiten nog donker is, de mutsen en sjaals die stilaan weer boven gehaald moeten worden. De zomerjurkjes die met weemoed weer een jaar worden opgeborgen.

 

Tijdens zulke periodes ben ik sneller geneigd om 'comfort food' te smullen, om vooral zoet te eten.

Terwijl de herfst zó weldadig kan zijn voor je geest en lichaam. Een frisse herfstwandeling, een goede ochtendrun om daarna weer de warmte van thuis op te zoeken. Een sauna-bezoek dat je opnieuw zomerse temperaturen laat beleven en ondertussen heel je lichaam zuivert.

 

De herfst staat voor verandering, voor even stil te staan bij het nieuwe geborene alvorens dat weer gaat slapen. Ook dat hebben wij als mens nodig.

Even onszelf een halt toeroepen, even stil te staan bij onszelf en de zaken die er toe doen. Waar kan en wil ik mijn energie in kwijt? Hoe wil ik mijn energie doseren? Wanneer zoek ik afleiding in troostzoekers? Kan ik die troostzoekers omzetten in iets gezond lekkers/positiefs?

Welke keuzes je ook maakt, als je naar je gevoel luistert, kies je altijd juist.

 

Al bij al valt die herfstperiode wel mee... En de lente, die komt ook terug!

 

Warme herfstgroet,

 

 

Mieke 

Reactie schrijven

Commentaren: 0