Gezonde instantsoep?

Als het kouder wordt, dan krijg ik steeds meer zin in soep. Net zoals vele mensen heb ik niet altijd tijd om snel zelf soep te maken en dan kan het soms verleidelijk zijn om te kiezen voor instantsoep. Jammer genoeg bevatten deze amper nog groenten en veel te veel zout. Hierdoor dus geen gezonde keuze, maar ik heb er een oplossing voor. Homemade instantsoep, lees er nu alles over.

Zelf instant soep maken is eigenlijk heel simpel, maar het vraagt natuurlijk een beetje voorbereidingswerk. Als we kijken, wat is soep dan eigenlijk? Dit zijn groenten die we mixen met water en kruiden. Dus als we nu de kruiden en de groenten samen mixen zonder het water, dan wordt het soep als we later water toevoegen. Ik gebruik natuurlijk een beetje water om mijn groenten gaar te koken of je kan ze ook gaar stomen. Daarna maken we hiervan een gladde puree en kruiden we deze. Het kruiden kan soms moeilijk zijn, want je mag hem lichtjes over kruiden. Als je er dan later water aan toevoegt, dan wordt hij terug wat milder.

Als de puree klaar is, dan doe ik dit in een vormpje voor ijsblokjes en vries ik alles in. Zin in soep? Enkele ijsblokjes in een tas, kokend water erover, goed roeren en je kan van je soep genieten.

 

Ik heb hier zelf gekozen om bloemkoolsoep te maken. Dit omdat bloemkolen aan de ene kant heerlijk zijn, maar ook omdat ze op dit moment voor een prikje te koop zijn. Mijn soep heb ik heel basic gehouden, ik heb mijn bloemkool gaar gekookt in groentebouillon en extra peper toegevoegd. 

Vandaag 5 ijsblokjes in mijn kom (het is een grote kom en de ijsblokjes waren niet zo groot) en dan kokend water erop. Terwijl ik deze blog zit te schrijven ben ik aan het genieten van mijn bloemkoolsoep. 

Hoeveel ijsblokjes voor hoeveel water? Dit hangt af van aan de ene kant hoe dik je puree is en aan de andere kant hoe groot je ijsblokjes. Je kan beginnen met een beetje water en er dan langzaamaan meer aan toevoegen. Ook hangt het ervan af of je graag een dikke of dunne soep hebt. 

Veel succes ermee!

Reactie schrijven

Commentaren: 0