Let's move

Beweging is belangrijk en heeft heel wat voordelen voor ons en voor ons lichaam. daarom wil ik jullie stimuleren om vandaag en alle andere dagen extra je best te doen om voldoende te bewegen. De norm is ongeveer een 30 minuten extra beweging per dag. Dit kan heel eenvoudig door met de fiets of te voet naar het werk te gaan maar ook door de trap te nemen in plaats van de lift of je auto net iets verder te parkeren wanneer de afstand te lang is om met de fiets of te voet te doen.

Wat zijn de positieve effecten van bewegen?

Eerst en vooral gaan we ons beter voelen en kunnen we meer controle kunnen uitoefenen over ons gewicht. Daarnaast is het positief voor je hart en je bloedvaten, je hebt namelijk minder kans op hart- en vaatziekten en het doet de cholesterol dalen. Het helpt ook tegen de stress en sommige mensen slapen er zelfs beter door. Er zijn nog vele andere voordelen van bewegen.

Doe het wel op je eigen tempo! Jezelf forceren heeft geen zin. Dat werkt alleen maar nadelig.

Ik heb geen spullen om eraan te beginnen...

Om aan beweging of aan sport te doen heb je niet altijd veel materiaal nodig. Een halfuurtje joggen daar heb je niet voor nodig!

Heb je een drukke bureau job? Dan kan bewegen ook van achter je bureau op vind je tal van leuke “turnoefeningen” die je kan uitvoeren vanop jouw bureaustoel. Hieronder vind je enkele voorbeelden. Maar als je het zelf googelt zal je er nog meer vinden en kan je selecteren wat je zelf leuk vind en wat voor jou haalbaar is.

Probeer deze alvast eens uit!

Oefening 1:

zet je benen mooi naast elkaar, til ze 1 voor 1 tien centimeter van de stoel en hou 5 seconden aan. Doe dit met elk been 10x.

Oefening 2:

zet je benen mooi naast elkaar, breng ze om beurt naar de zijkant van je stoel. (linkerbeen van het midden naar links en rechterbeen van het midden naar rechts). Doe dit met elk been 10 keer.


Veel succes!! En vooral veel sport- en/of beweegplezier!!

Reactie schrijven

Commentaren: 0