De voedingsdriehoek: een beetje geschiedenis

In 1967 kwam er voor het eerst een voedingsvoorlichtingsmodel, namelijk het Klavertje Vier. Deze probeerde mensen aan te sporen om elke dag evenwichtig te eten. Het Klavertje Vier bevatte vier basisgroepen.

In 1997 kwam de Voedingsdriehoek voor het eerst uit. De bedoeling van dit model was om een beeld te geven van de totale voeding. Er werden verschillende groepen, de grootte van de groepen toonde de nodige hoeveelheid en de verhouding  aan tussen de groepen. In 2000 kregen calcium verrijkte sojaproducten een plaats in de voedingsdriehoek.

 


Vier jaar later werd er een nieuwe laag toegevoegd, namelijk de beweeglaag. Zo werd de Voedingsdriehoek de Actieve Voedingsdriehoek. In 2011 werd de volledige voedingsdriehoek herzien aan de hand van de nieuwe Voedingsaanbevelingen.

Reactie schrijven

Commentaren: 0