· 

Chocoladetaart met framboos

We hebben zin in chocolade en daarom maken we enkele chocoladegerechtjes. Zelf vinden we ze overheerlijk. Hier kan je alvast onze chocoladetaart vinden met een verrassend ingrediënt, namelijk courgette. Wees eerlijk, het ziet er lekker uit en zelf vinden we ze overheerlijk (ook al van veel andere mensen gehoord, dus ik denk dat we dit mogen zeggen).

Je ziet het, we hebben niet veel ingrediënten nodig om deze taart te maken. In het gerechtje gebruiken we courgette om de taart smeuïg te maken en zo moeten we hiervoor ook geen vet gebruiken. Dus het is een win-win situatie. Daarnaast bevat onze courgette ook vezels, vitaminen en mineralen, dus maken we onze taart onmiddellijk een pak gezonder. Welke ingrediënten hebben we nu nodig?

 • 250g courgette
 • water
 • 150g fondant chocolade
 • 20g zelfrijzende bloem*
 • 3 eieren
 • 10g zoetstof **
 • 100g frambozen

* Wil je nog meer vezels? Dan kan je ook kiezen voor een volkoren bloem of bijvoorbeeld volkoren speltmeel. Aangezien het zelfrijzende bloem moet vervangen, doe je er bij je bloem dan ook wat bakpoeder. Op deze hoeveelheid is dat zeker niet veel, met een snuifje heb je voldoende. Binnenkort komt er een artikeltje online hoe je gemakkelijk bloem kan vervangen in een recept. Dus dan zeker een aanrader om te lezen. 

** Voor de zoetstof hebben wij zelf gekozen voor stevia en dan de variant die je uiteraard kan gebruiken om mee te bakken. Stevia kan soms een iets bittere nasmaak hebben, maar in combinatie met de chocolade stoort dit zeker niet. Dus in mijn ogen een aanrader op dat moment. 

 

En dan nu de taart:

 1. Verwarm de oven op 175°C.
 2. Was de courgette en snij ze in middelgrote stukken, kook ze gaar met wat water (of zet ze even in de microgolfoven) en mix daarna het geheel.
 3. Smelt de chocolade au bain-marie.
 4. (Breng water aan de kook, zet dan het vuur lager.
 5. Plaats de kom met je chocolade in het water en roer terwijl de chocolade smelt.
 6. Let erop dat er geen water in de chocolade komt !!
 7. Voeg de gesmolten chocolade samen bij de gemixte courgette en meng het geheel.
 8. Meng de bloem, bakpoeder en de eidooiers en voeg het geheel bij de courgettemix.
 9. Klop de eiwitten stijf en spatel ze daarna onder het chocolademengsel.
 10. Voeg nu de zoetstof toe.
 11. Leg het bakpapier in een taartvorm en breng het deeg in de vorm. Bak de taart gedurende 35 minuten in de oven. Werk af met verse frambozen

SMAKELIJK!

Wij hebben dit gisteren als 4-uurtje gegeten (een voordeel om een stagiaire op de praktijk te hebben die we dingen willen bijleren). Je kan dit gerust dan eten, of het is een leuk ideetje als vervanging voor een dessert. Vandaag vliegen we terug de keuken in, dus binnenkort kan je hier nog veel ander lekkers verwachten.

Reactie schrijven

Commentaren: 0