Tournée Minérale komt eraan!

Het is weer bijna zover, want op 1 Februari start tournée minérale. Tournée minérale staat voor een maand zonder alcohol. Is dat nuttig? Heeft het voordelen? Dat zocht ik even uit en plaatste het voor u op een rijtje.

Minder alcohol drinken heeft je eerst en vooral meer energie. Van alcohol drinken wordt je moe omdat het veel vraagt aan je lichaam ( en je lever) om de alcohol te verwerken. Een maand geen alcohol drinken zou je dus minder vermoeid moeten maken en concentraties en je prestaties verbeteren.

 

Door geen alcohol te drinken ga je ook beter slapen! Alcohol zorgt er dan wel voor dat je beter inslaapt, maar je zal minder diep slapen. Een maand zonder alcohol helpt dus om uitgeslapen voor de dag te komen.

 

Je kan je gewicht beter onder controle houden of zelfs vermageren door geen alcohol te drinken. Alcohol bevat namelijk geen voedingstoffen die we nodig hebben. Het zijn pure kcal die we teveel opnemen en dus opgeslagen kunnen worden onder de vorm van vet.

 

 

Tenslotte is het ook mooi meegenomen dat je er geld mee bespaart en dat je geen extra uren in je bed moet doorbrengen omwille van een kater. 

Laat ons eerlijk zijn, deze voordelen zorgen er toch voor dat je ook wilt deelnemen? Zin gekregen? Schrijf je dan vandaag nog in!

 

Ben je op zoek naar inspiratie om van te genieten tijdens deze maand? Hou ons dan goed in de gaten, want binnenkort delen we zeer veel ideetjes. 

Reactie schrijven

Commentaren: 0