Ben je op zoek naar een ideaal ontbijt om je dag goed en energierijk te starten? Dan is dit het ideale last minute ontbijt dat je in 10 minuten in elkaar flanst (als je de ingrediënten in de koelkast hebt staan). Het is rijk aan vezels en eiwitten zodat je in de loop van de voormiddag geen zin krijgt in zoetigheden.

Ingrediënten (4p)
Voor de chiapudding:
- 6 eetlepels chiazaad
- 500 ml magere melk
- Snuifje kaneel
- 1 koffielepel vanille-extract
- 12 eetlepels sinaasappelsap
Voor het appelmengsel:
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 eetlepel Candarel, kristalsuiker
- 1 appel
- 50 g hazelnoten
- 50 g zonnebloempitten
- ½ koffielepel gemberpoeder
Bereidingswijze:
Chiapudding:
- Klop alle ingrediënten in een mengkom door elkaar.
- Roer het mengsel de eerste 10 minuten af en toe door (om te voorkomen dat er klonters ontstaan).
- Zet de kom daarna minstens 20 minuten in de koelkast tot de pudding geleiachtig is (of laat een hele nacht in de koelkast staan).
Appelmengsel:
- Was en snijd de appel in kleine stukjes en hak de hazelnoten grof.
- Verhit de olijfolie samen met de Candarel in een pan op middelhoog vuur.
- Voeg de appel samen met de hazelnoten, pitten, en gemberpoeder toe aan de pan.
- Bak 5-8 minuten tot de rabarber gaar is en de noten en zaden goudkleurig en geroosterd zijn.
- Verdeel de chiapudding gelijkmatig over de vier glazen.
- Doe in elke glas 3 eetlepels sinaasappelsap en meng kort
- Schep vervolgens het warme appel-notenmengsel op de vier glaasjes.
- Serveer
Tips:
We maken dit receptje met seizoensfruit: je kunt de appel vervangen door bosvruchten, rabarber, peren, enz. Het ontbijt kan je ook veganistisch maken door de magere melk te vervangen door plantaardige melk.
Reactie schrijven