· 

Wortel- havermout

Ingrediënten (voor 2 personen)

Appelcompote

-          1 appel, klokhuis verwijderd

-          2 eetlepels citroensap

-          1 koffielepel vanille- extract

-          Snuifje kaneel

-          Snuifje gemberpoeder

 

Wortel- havermout

-          120 g havervlokken

-          360 ml verse wortelsap

-          250 ml magere melk

-          Enkele bruine rozijnen

-          Enkele stukjes pure chocolade (+70% cacao)

-          Geroosterd lijnzaad

Bereiding

1.      Snijd de appel in blokjes.

2.      Doe de appel samen met de andere ingrediënten voor de compote in een pan.

3.      Voeg 2 eetlepels water toe, leg het deksel op de pan, breng aan de kook op een laag vuur.

4.      Roer af en toe tot de appel zacht en goudkleurig is en de vloeistof is ingedikt.

5.      Breng ondertussen in een andere pan alle ingrediënten voor de havermout aan de kook, draai het vuur laag en laat ongeveer 5         minuten zacht koken tot de pap dik is.

6.      Roer af en toe zodat de havermout niet gaat aanbranden.

7.      Verdeel de havermout gelijkmatig over 2 kommetjes.

8.      Werk af met een schepje appelcompote en bestrooi met rozijnen, stukjes pure chocolade en lijnzaad.

 

Tip:

Indien je geen wortelsap lust, kan je dit gaan vervangen door een verse sap naar keuze.

Reactie schrijven

Commentaren: 0