Vandaag had ik zin in een pasta, om het gezond te houden heb ik gekozen voor volkoren pasta gecombineerd met veel groenten en een klein beetje feta kaas.
Feta is een redelijk vette kaas daarom beperken we de portie.

IngrediËnten
- 75g volkoren pasta
- 1 sjalot
- 1/2 courgette
- 1 wortel
- 1/2 paprika
- 1 eetlepel olijfolie
- 125 ml magere room (<10% vet)
- 1/2 blikje tomatenpuree
- 70g feta
- peper, zout en Italiaanse kruiden
Bereidingswijze
- Was de groenten en snijd ze in blokjes.
- Snipper het sjalotje fijn.
- Kook de pasta gaar zoals aangegeven op de verpakking.
- Stoof de ui aan in se olijfolie.
- Voeg daarna de wortel toe.
- Voeg een 5- tal minuten later de paprika en de courgette toe.
- Stoof aan tot alle groenten beetgaar zijn.
- Voeg nu de tomatenpuree toe en laat even meebakken.
- kruid met peper en zout en Italiaanse kruiden.
- Voeg als laatste se room toe e laat even doorkoken.
- Giet de pasta af en serveer met de saus.
SMAKELIJK!
Reactie schrijven
Valerie Merckx (donderdag, 09 augustus 2018 09:01)
Is dit voor 2 personen het recept met de ingrediënten zoals boven omschreven?
Diëtistenpraktijk Lotte De Clercq (zaterdag, 25 augustus 2018 06:32)
Dag Valerie,
Het receptje hierboven is voor 1 persoon. Dus als je voor 2 personen kookt zul je de hoeveelheid pasta, feta, room en bepaalde groenten zeker moeten verdubbelen.
Het is de bedoeling dat je ongeveer 200g groenten per persoon gebruikt.
Veel succes!!