Ovengebakken zalm met volkoren pasta

Het koude en regenachtige weer vraagt om een warm gerechtje. Ik had vandaag zin in vis en pasta, dus combineer ik de 2 gewoon! afwerken met wat fijngesneden en gebakken groentjes, wat light room en natuurlijk goed kruiden! Ik vond het alvast heerlijk! Laat gerust weten wat jij ervan vond!

Ingrediënten

Voor 1 persoon:
  • 180g verse zalm
  • 1 koffielepel vetarme bouillonpoeder
  • Scheutje water
  • 1 sjalot
  • 1/2 courgette
  • 1/2 paprika
  • 1 wortel
  • 1 tomaat
  • 1 eetlepel lijfolie
  • 100ml magere room (<10% vet)
  • Peper, Zout en Italiaanse kruiden

bereidingswijze

  1. Kook de volkoren pasta gaar zoals aangegeven op de verpakking.
  2. Breng de zalm in een ovenschaal.
  3. Bestrooi met de bouillon en giet er een scheutje water bij.
  4. Snipper een sjalotje fijn en snijd de andere groenten in blokjes.
  5. Stoof de groenten even aan in olijfolie en kruid met peper, zout en Italiaanse kruiden naar smaak.
  6. Voeg als laatste de tomatenblokjes en de room toe en laat even doorkoken.
  7. Serveer alles samen.

SMAKELIJK!


Reactie schrijven

Commentaren: 0