· 

Koude dipsausjes

Weekend Feeling = Apéro Time! 

Bij de start van het weekend heb ik onmiddellijk zin om te borrelen en het glas te heffen op het weekend; op het leven! Liefst van al doe ik dit met lekkere maar ook gezonde hapjes. Daarom deel ik graag mijn receptje voor gezonde dipsausjes met jullie. Perfect voor bij groentjes, crackers of iets anders! Enjoy! 

Ingrediënten cocktailsaus

  • 100g griekse yoghurt
  • 100g ketchup
  • Peper en zout

Bereidingswijze cocktailsaus

Meng de yoghurt en ketchup door elkaar en kruid goed af met peper en zout; zo eenvoudig en toch zo lekker! 

 

 

 

 

 

 

Ingrediënten tartaar

  • 1 lente ui
  • 1 augurk
  • 1 tl kappertjes
  • 150g magere yoghurt
  • 3 tl mayonaise
  • 1 tl mosterd
  • 1 el gehakte bieslook

Bereidingswijze tartaar

 

Roer de mayonaise en mosterd doorheen de yoghurt. Snij het lente- uitje in kleine ringen, de augurk in kleine stukjes en hak de kappertjes fijn. Voeg alles samen en meng zeer goed. Breng op smaak met peper, zout en bieslook. 

Reactie schrijven

Commentaren: 0