
Wil je het graag wat gezonder bij de aperitief? Gebruik dan wat vaker groenten! Groenten kan je op allerlei manieren verwerken in de hapjes.
Zo kan je bijvoorbeeld groenten gebruiken om te dippen, als toastje, in glaasjes, in minisoepjes,... . Je kan er dus heel veel kanten mee uit.
Wij maakten er een spread mee!
Heb je nog wat over? Dit is ook lekker op de boterham. Zo heb je alweer wat extra groenten binnen.
Wil je deze erwtenspread zelf maken? Met dit recept lukt dit in slechts enkele minuten!
Ingrediënten voor 12 stuks:
- 2 sjalotten
- ½ teentje knoflook
- 2 eetlepels olijfolie
- 140 g diepvriesdoperwten
- 2 eetlepels witte wijn
- 3 sneetjes (gerookte) ham
- een snuifje peper en zout
- verse peterselie
Bereidingswijze:
- Snijd de sjalotjes en de look fijn.
- Stoof de sjalotten en de look glazig in de olie.
- Voeg de doperwten en de wijn toe en laat ze kort garen.
- Snijd de ham in vier.
- Voeg wat peper en zout toe aan het mengsel.
- Meng tot een grove puree.
- Serveer de erwtenspread als dip of op een toastje en werk af met ham en verse peterselie.
Reactie schrijven