Desserts

Desserts · 29. december 2018
Op zoek naar een feestelijk dessert? Geen zin om hiervoor uren in de keuken te staan? Waag je dan aan dit snel receptje. Lekkere desserts hoeven helemaal niet ingewikkeld te zijn. Ze hoeven ook niet calorierijk te zijn. Wij gebruikten fruit en platte kaas als basis voor dit dessertje. Zo kan je helemaal gezond genieten!

Desserts · 25. november 2018
Een crumble als gezond tussendoortje op het werk of dessert na een etentje? Het is iets waar we niet zomaar aan denken en toch is dit een leuk, gemakkelijk en snel gerechtje om klaar te maken. Aangezien het perenseizoen volop bezig is, koos ik ervoor om deze crumble te combineren met sappige peren uit eigen tuin!

Desserts · 22. november 2018
Soms heb je van die dagen dat je na de middag een dipje krijgt; je energiepeil zakt en het enige waar je kan aan denken is koffie en iets zoet! Met deze heerlijke perencake met speculaas en ricotta kan je zorgeloos genieten van dit moment. Take a break, geniet van je kop koffie en perencake en vlieg met vernieuwde kracht doorheen de dag.

Desserts · 08. november 2018
Wat past er het best bij deze koudere maanden, een heerlijk zelfgemaakte wortelcake. Deze gezonde cake is ideaal om eens samen met de vrienden wat bij te kletsen, met daarbij een heerlijk warm drankje. De geur van een zelfgemaakte cake in huis, maakt mijn dag helemaal goed. Door de wortelen krijgt de cake een wat zoeter smaak. De hazelnoten zorgen dan eerder voor een crunchy bite. Smakelijk!

Desserts · 27. oktober 2018
Morgen is het zondag en bij mij is het dan ook vaak bakdag, zeker met de herfst in het land. Vorige week heb ik me op zondag al eens uitgeleefd in de keuken en het resultaat zijn deze pompoencakejes. Uiteraard zit de pumpkin spice die ik vorige week al op de blog heb gezet hier in, maar ook maak ik nu weer volop gebruik van een heerlijke seizoensgroente, namelijk pompoen. Het cakeje heb ik afgewerkt voor de foto met een heerlijke roomkaas-topping, maar eigenlijk kan je ze ook perfect eten...

Desserts · 14. augustus 2018
Een winters gerechtje met zomerfruit! De ideale afsluiter van een BBQ onder vrienden en eens iets anders en gezonder dan een ijscoupe met dit weer. Het zomerfruit zorgt voor de frisse toets in de warme bereiding.

Desserts · 01. augustus 2018
Het weer mag dan al weer wat "Belgischer" zijn, dit wil niet zeggen dat we geen verfrissing meer kunnen gebruiken. Een nieuwe hittegolf is in aantocht. Wij hebben voor een gezond en verfrissend tussendoortje gezorgd. Namelijk vanille-ijs.

Desserts · 07. juli 2018
Het is weer een schitterende dag, dus heb ik zin om me te trakteren met een ijsje. Deze bom aan fruit, vind ik zelf zeer verfrissend, maar ook een heerlijk hapje. Het gaat hier puur om de smaak van fruit en omdat ik niet zo'n super grote ijsfan ben, is dit voor mij een verwenning. Dit doordat je nog steeds de smaak hebt van het fruit en deze dan ook overheerst. Naast het receptje hebben we er deze keer ook terug een filmpje van gemaakt. Ik zou zeggen begin er ook snel aan!

Desserts · 10. juni 2018
Griesmeelpudding is een gezond en vullend tussendoortje. Deze variant hebben we gemaakt op basis van rijstgriesmeel waardoor deze ook FODMaP-arm is. Door deze rijstgriesmeelpudding aan te vullen met zomers fruit zoals frambozen, maken we er een zomers fris tussendoortje van. Let op! overdrijf niet met frambozen, ze zijn slechts beperkt toegestaan namelijk max. 20 stuks.

Desserts · 09. juni 2018
Nice- Cream is een gezonder alternatief voor ijs gemaakt op basis van bevroren bananen. Je kan er zelf allerlei smaakjes van fruit of dergelijke aan toevoegen. Zo heb ik ervoor gekozen om er kokos aan toe te voegen. Ik vond het alvast geslaagd.

Meer weergeven