Ontbijt

Ontbijt · 04. december 2018
Het einde van het jaar nadert en dat wil zeggen; gezelligheid, feestdagen en cadeautjes tijd! December is vaak een erg drukke maand; een reden te meer om goed voor jezelf te zorgen en je energiepeil wat te boosten. Niks beter om hiervoor te zorgen met dit rode bieten/ appel/ gember sapje; het smaakt niet alleen puur en heerlijk maar heeft ook een mooi winter- kleurtje!

Ontbijt · 21. november 2018
Wil jij ook eens iets anders dan die gewone, soms saaie boterhammen? Dan is dit voor jou het ideale recept, namelijk chocoladepannenkoeken. Deze zijn een aanrader voor zowel jong als oud. Ze worden gemaakt van volkoren meel, waardoor ze veel vezels bevatten. Ongezoete cacaopoeder kan soms een nogal bittere smaak hebben, maar door de toevoeging van zoetstof krijgen de pannenkoeken een zoete smaak.

Ontbijt · 19. november 2018
Er gaat werkelijk niets boven een heerlijk zelfgebakken brood. Zeker als het nog eens een volledig FODMAP-arm brood is, dat amper werk vraagt! Het is echt een van de simpelste broodrecepten die ik ken en dus zeker eens de moeite waard om te proberen! Geniet er van!

Ontbijt · 25. oktober 2018
Ik had al gezegd dat ik zot ben van de smaak van een chai latté, dus probeer ik dit nu ook in enkele gerechten te krijgen. Voor deze ochtend, stond er havermout op het menu. Ik wou deze een beetje 'pimpen' en daarom dacht ik, waarom probeer ik dit niet eens met mijn chai latté. Havermout alleen is natuurlijk niet het gezondst, dus voeg ik er ook nog een stukje fruit aan toe. Vandaag heb ik dan ook gekozen voor wat banaan. Dit past bij de havermout en bij de kruiden in de chai latté.

Ontbijt · 02. oktober 2018
Een sombere dag, dat vraagt toch voor een lekker ontbijtje of voor een beetje comfort food. Daarom dat ik deze ochtend gekozen heb voor heerlijke pancakes. Bij mij fleurt dit al zeker mijn dag op en daarnaast bevat het ook alle zaken die ons lichaam nodig heeft. Dus een win-winsituatie denk ik :). Het vraagt misschien wel wat extra tijd om klaar te maken, maar je kan er ook voor opteren om er in het weekend een hele hoop van te maken (foodprepping, here we come) en deze dan in te vriezen...

Ontbijt · 31. juli 2018
Omdat ik niet zo'n grote broodfan ben, zoek ik altijd naar alternatieven om te eten. Voor het ontbijt blijf ik vaak bij mijn traditionele granola, maar ik pimp deze ook graag eens om toch een andere smaaksensatie te krijgen. Daarom dat ik er vandaag voor gekozen heb om deze te combineren met frambozen. Naast de granola heb ik ook mijn yoghurt eens onder handen genomen. Geen gewone, saaie yoghurt, maar een zelfgemaakte vanillevariant. Beide receptjes leer je hier kennen.

Ontbijt · 24. juni 2018
Vandaag is het zondag en voor de meeste onder ons betekent dit dat we eens een ander ontbijtje eten. Vandaag heb ik dit ook gedaan, ik heb gekozen voor een heerlijk hartig gerechtje. Ik vind dat ei en avocado een 'match made in heaven' zijn. Daarom dacht ik eerst aan mijn traditionele toast met avocado en een spiegeleitje, maar ik heb ervoor gekozen om dit toch eens anders te maken. Een avocado gevuld met een eitje gebakken in de oven en dan enkele brood'stammetjes' die geroosterd zijn.

Ontbijt · 17. juni 2018
Het is zondag en dan geniet ik graag van een heerlijk ontbijtje. Deze zoete bruschetta's zijn zeer simpel om te maken en zijn ook nog eens super fris. Ik ga mezelf hier alvast mij verwennen en jij?

Ontbijt · 11. juni 2018
Op zoek naar een ontbijt om je dag goed mee te starten? Deze smoothie is heel eenvoudig te bereiden en bevat boordevol vitaminen en vezels. Ideaal voor een langdurig vol gevoel.

Ontbijt · 02. juni 2018
Met maar enkele ingrediënten maken we een heerlijk ontbijtje. Je denk er misschien onmiddellijk aan om een wrap te eten als ontbijt, maar ik vind het een heerlijk alternatief voor een boterham. Ik heb gekozen voor pindakaas op deze wrap omdat ik dit zelf zeer lekker vindt. Mijn stagiaire vertelde me dat ze pindakaas echt niet lekker vindt, dus met deze wrap ga ik haar proberen te overtuigen. En zelf zij vond hem lekker, dus in mijn ogen missie geslaagd. Lees dit simpele gerecht nu!

Meer weergeven