Salades

Salades · 15. juli 2018
Misschien is het je al op gevallen, maar misschien ook niet. Ik ben een super grote fan van bloemkool. Jammer genoeg loopt er bij mij thuis iemand rond die er minder fan van is, dus probeer ik bloemkool op verschillende manieren interessant te maken. Of maak ik het gewoon als extra groente klaar bij de maaltijd. Deze manier van bloemkool eten vind ik lekker als bijgerecht bij een maaltijd, maar eet ik ook soms als tussendoortje of bij een slaatje. Dus er zijn veel combinaties mogelijk!

Salades · 14. juli 2018
Met het mooie weer, eet ik graag eens een salade. Na een tijdje ben ik dan ook mijn traditionele slaatjes beu en zoek ik naar een afwisseling. Toen ik in de winkel liep zag ik rode bieten staan en koolrabi. Dit zijn 2 groenten die ik wel graag eet, maar niet altijd aan denk. Zelf ben ik niet de grootste fan van rode biet, maar dit kan heerlijk zijn als het juist wordt klaar gemaakt. Als ik denk aan rode biet in een salade, dan denk ik onmiddellijk aan een salade met appel erbij...

Salades · 08. juni 2018
Een salade die lang vers blijft er ook nog eens leuk uitziet? Dat is deze 'salad in a jar'. Het fenomeen bestaat al een tijdje, maar we willen je het principe graag nog eens uitleggen.

Salades · 14. juni 2017
Omdat het vandaag prachtig weer is heb ik deze middag een lekkere couscoussalade gemaakt boordevol frisse en zomers groenten. Wil je er ook van genieten? Dan kan je hier het receptje vinden.
Salades · 04. mei 2017
Dit weekend verwachten we de zon. Ideaal weer om te genieten van een salade! Hier alvast een leuk ideetje: salade met mozzarella en zelfgemaakte pesto!

Salades · 16. april 2017
Een lekker slaatje gemaakt voor bij de maaltijd van deze avond. Gekozen om er gebakken bloemkool met curry bij te serveren. Dat wordt weer smullen. Wil je het ook maken?

Salades · 09. april 2017
Dit mooie weer is weer ideaal om een heerlijk slaatje te maken. Vandaag gekozen voor een slaatje met rode bieten, aardbeien en gegrilde sla harten. Njam!

Salades · 23. maart 2017
Onder het motto: "het hoeft niet altijd brood te zijn" hebben we vandaag voor jullie (b)engeltjes een heerlijke pastasalade bereid. Het is een smakelijke lunch waar je gerust de restjes van de dag ervoor kan in verwerken. Wij hadden namelijk nog wat gebakken zalm over.

Salades · 20. november 2016
Ik wou een lekkere salade maken die past bij mij gevulde pompoen. Doordat het momenteel koud is, heb ik wel niet zoveel zin in koude salades, dus kies ik voor een variant met geroosterde groenten. In deze salade vind je geroosterde rode bieten, samen met courgette en aubergine. Wil je dit als salade eten, dan kan dat zeker door er wat quinoa of couscous aan toe te voegen en ook wat feta of geitenkaas. SMAKELIJK!
Salades · 14. juli 2016
Ingrediënten: (als bijgerecht) 4 witloofstronken 2 eetlepels mayonaise 4 eetlepels magere yoghurt Peper en zout

Meer weergeven