Bloemkoolbrood

Vorige week hadden we nog wat bloemkool over na een workshop, dus dat betekent een nieuw receptje met bloemkool. Zelf ben ik zot van bloemkool en dit zowel rauw als gekookt, maar ik weet dat dit niet bij iedereen het geval is. Daarom dat ik gekozen heb voor een receptje waar de bloemkoolsmaak niet in overheerst. Daarnaast is het een leuke vervanger voor een boterham, voor als je deze, net zoals ik, soms beu bent.

meer lezen 0 Berichten

Zoete aardappel brownie

Hier kan je ons recept vinden om zelf een zoete aardappel brownie te maken. Wij vonden het alvast leuk om deze te maken (en op te eten). Je kan in het filmpje zien hoe we het volledig gemaakt hebben en je vindt er ook het recept van. Ik zou zeggen, maak hem snel zelf klaar en geniet ervan!

meer lezen 0 Berichten

Courgettepizza

Onze stagiaire Justine heeft afgelopen weekend geëxperimenteerd in de keuken. Daarom heeft ze voor ons een aperitiefhapje gemaakt, namelijk de courgettepizza. Wil je deze ook maken? Kijk dan snel naar ons receptje en het bijhorende filmpje.

meer lezen 0 Berichten

Rabarberconfituur

Emma zit volledig in bakmodus en is begonnen met het maken van een rabarberconfituur zonder suiker. Dit om dan als basis te gebruiken voor een taart (resultaat volgt nog). Wil je ook deze confituur maken? Dan vind je hier het receptje. 

meer lezen 0 Berichten

Pinda-cheese

Ter voorbereiding van mijn sportontbijtje heb ik een variatie gemaakt op pindakaas. Dit om ervoor te zorgen dat het minder vet bevat en meer eiwitten. Het is niet enkel voor sporters, maar is voor iedereen. Eerst krijg je het standaardreceptje en dan hoe je deze ook kan pimpen. Als laatste ga ik het eens vergelijken met pindakaas die je in de winkel kan kopen, dan kan je zien of deze beter is of niet?

meer lezen 0 Berichten

Gezonde ijsjes: het kan!!

Verfrissing nodig met dit warme weer? Maar mag het net iets gezonder dan de kant- en klare ijsjes uit de winkel? Dan heb ik hier voor jouw de perfecte oplossing. Zelf ijsjes maken is namelijk niet moeilijk ( maar het duurt wel even voor ze voldoende opgesteven zijn in de koelkast)! Met je favoriete fruit, magere yoghurt, kruiden,… heb je zo je eigen ijsjes gemaakt.

 

Ik geef je alvast wat inspiratie met de volgende receptjes, geniet ervan en laat weten wat je ervan vond. Laat gerust je fantasie de vrij loop en bereid zelf een ijsje met je favoriete ingrediënten.

 

meer lezen 0 Berichten

Mueslibar

Ik had zelf zin vandaag in iets zoets om tussendoor te eten. Daarom dat ik eraan dacht om mijn mueslibars nog eens te maken en uiteraard met jullie te delen. Terwijl ik aan het wachten ben totdat ze volledig klaar zijn schrijf ik dit receptje al voor jullie uit. Daarnaast kan je ook in geuren en kleuren lezen waarom het belangrijk is om iets tussendoor te eten. Want door zelf te willen snacken wist ik onmiddellijk mijn volgende blogbericht.

meer lezen 0 Berichten

Volkoren pita broodjes

Vandaag had ik mijn eerste kookworkshop sinds de zomerpauze en dit ging over gezonde lunches. Ik wou uiteraard eens tonen dat het leuk kan zijn om eens iets anders te eten dan een boterham. Daarom een receptje geschreven met pita broodjes, om het gezond te maken wou ik dan ook volkoren pita broodjes (door de vele vezels die erin zitten gaan ze ook meer vullen). Eenmaal in de winkel was het wat moeilijker om een volkoren variant te vinden. Dus gaan we het zelf maken. Zelf vind ik dat het resultaat zeker gezien mag zijn (en de broodjes hebben gesmaakt, want ben dit aan het schrijven net na de eerste workshop).

meer lezen 0 Berichten