Gezond feestmenu

Hier vind je ons gezond feestmenu. Alle onderstaande gerechten zijn voor 4 personen, hopelijk kom je hierdoor ook in de feeststemming.

meer lezen 0 Berichten

Zoete aardappel brownie

Hier kan je ons recept vinden om zelf een zoete aardappel brownie te maken. Wij vonden het alvast leuk om deze te maken (en op te eten). Je kan in het filmpje zien hoe we het volledig gemaakt hebben en je vindt er ook het recept van. Ik zou zeggen, maak hem snel zelf klaar en geniet ervan!

meer lezen 0 Berichten

Rabarber frangipanetaart

Zoals gezegd heeft Emma rabarberconfituur gemaakt om er daarna een taart mee te maken. Wat is dit nu geworden? Een frangipanetaart met rabarber, zeker een lekker receptje om thuis uit te proberen. En laat ons eerlijk zijn op een druilerige dag als vandaag is het leuk om te bakken, dus dan smaakt een gezonde taart zeker.

meer lezen 0 Berichten

Gezonde ijsjes: het kan!!

Verfrissing nodig met dit warme weer? Maar mag het net iets gezonder dan de kant- en klare ijsjes uit de winkel? Dan heb ik hier voor jouw de perfecte oplossing. Zelf ijsjes maken is namelijk niet moeilijk ( maar het duurt wel even voor ze voldoende opgesteven zijn in de koelkast)! Met je favoriete fruit, magere yoghurt, kruiden,… heb je zo je eigen ijsjes gemaakt.

 

Ik geef je alvast wat inspiratie met de volgende receptjes, geniet ervan en laat weten wat je ervan vond. Laat gerust je fantasie de vrij loop en bereid zelf een ijsje met je favoriete ingrediënten.

 

meer lezen 0 Berichten

Appelcakejes

Omdat het zondag is (en als afsluiter van de week van de diëtist) mag het vandaag wat specialer zijn. We hebben dan ook gezorgd voor een volkoren appelcakeje

meer lezen 0 Berichten

Vanillepudding

Bij ons duivelsbroodje zorgen we ook nog voor een dessertje. Ons dessertje is een potje verse vanillepudding met volkoren speculoos en een spiesje met blauwe bessen om mee te nemen

meer lezen 0 Berichten

Gezondere brownie??

Vandaag en gisteren is het weer niet zo super, maar wel ideaal om in de keuken te experimenteren. Gisteren ging ik brownies bakken voor het verjaardagsfeestje van mijn zus en daardoor kreeg ik het idee of het niet mogelijk is om deze gezonder te maken. Ik heb een gewone variant gemaakt (de echte caloriebom) en een lichtere variant. Hoe heb ik dit nu aangepakt?

meer lezen 2 Berichten

Pompoentaart

Pompoen wordt vaak gebruikt voor hartige gerechten, maar je kan er ook heerlijke zoete dingen mee maken. Hier vind je bijvoorbeeld onze pompoentaart. Veel smulplezier!

meer lezen 0 Berichten

Kaastaartjes

Zelf ben ik verzot op deze kaastaartjes en ik heb ze al op verschillende manieren gemaakt. Voor de opendeurdag heb ik ze gemaakt met citroen, maar natuurlijk kan je hierin nog verder variëren. Je kan ze afwerken met vers fruit (zoals op de foto) of je kan ze ook gewoon serveren. Veel bakplezier ermee hopelijk kan je er thuis ook snel van genieten.

meer lezen 0 Berichten