Wat is het FODMaP-dieet nu eigenlijk?

We hebben het er al een paar keer over gehad bij recepten of er al een paar keer naar verwezen, maar misschien vraag je je nu af wat FODMaP nu eigenlijk is. In deze blog leg ik je dit graag uit zodat je de basis weet, daarnaast gaan we ook eens kijken voor wie dit dieet nu eigenlijk is.

meer lezen 0 Berichten

Notencake

's ochtends hebben we soms weinig tijd om nog al dat lekker om te eten klaar te maken. Daarom dat ik me graag voorbereidt en dus de daag ervoor al iets lekker maak. Deze keer is het een notencake geworden die we daarna een beetje 'pimpen' om het zo zeer smeuïg te maken. Ik heb er deze ochtend van genoten, de overschot dient als ontbijt voor de volgende dagen, maar stiekem eet ik het ook als tussendoortje. Hopelijk vind je het ook lekker, laat het zeker weten!

meer lezen 1 Berichten

Bounty granola

Deze ochtend het laatste uit mijn pot granola gehaald dus dat betekent nieuwe granola maken. Ik had geen zin om mijn gewone variant te maken en wou eens iets anders proberen. Om de één of andere reden had ik zin in bounty, dus voila de bounty granola is ontstaan.

meer lezen 1 Berichten

Sportontbijt: toast met pinda-cheese en banaan

Vandaag stond er een stevige fietstocht op het programma. Daarom dat ik ervoor heb gekeken om een ontbijtje te maken die me veel energie geeft, maar ook wat eiwitten. Het resultaat zijn toasten met pinda-cheese en banaan. Het receptje van de pinda-cheese kan je reeds vinden op de blog.

Dit ontbijtje was voor mij voldoende, natuurlijk kan het zijn dat je hier misschien meer van moet eten. Daarom dat je ook de voedingswaarden per portie kan vinden onder het recept. Hopelijk vind je het ook lekker!

meer lezen 0 Berichten

Pinda-cheese

Ter voorbereiding van mijn sportontbijtje heb ik een variatie gemaakt op pindakaas. Dit om ervoor te zorgen dat het minder vet bevat en meer eiwitten. Het is niet enkel voor sporters, maar is voor iedereen. Eerst krijg je het standaardreceptje en dan hoe je deze ook kan pimpen. Als laatste ga ik het eens vergelijken met pindakaas die je in de winkel kan kopen, dan kan je zien of deze beter is of niet?

meer lezen 0 Berichten

Ontbijtwrap met choco en aardbei

Zelf ben ik niet zo een broodeter en al zeker niet 's ochtends. Daarom dat ik als ontbijt vaak havermoutpap, muesli, granola en dergelijke eet. Ter afwisseling ga ik ook vaak een wrap eten als ontbijt, maar dan maak ik er een zoete wrap van. Vandaag heb ik mijn chocopasta gemaakt, dus voor morgen ga ik al mijn ontbijtwraps maken met choco en aardbeien. Hopelijk kan ik ervan blijven.

meer lezen 0 Berichten

Amandelenpasta of hazelnotenpasta?

Ik wou mijn chocopasta wat leuker maken en daarom dacht ik aan een mengeling met een notenpasta. Zelf had ik geen zin om naar de winkel te gaan om een hazelnoten- of amandelpasta, want deze vind je niet overal. Dus ik dacht, waarom maak ik dit niet zelf. Hier kan je de resultaten bewonderen. De pasta vind ik zelf goed als smaakmaker, maar om op zich te eten moet ik hem nog wat aanpassen. Misschien binnenkort :).

meer lezen 1 Berichten

Healthy chocolate paste (3 varianten)

Zelf koop ik amper choco, dus als ik hierin eens zin heb dan moet ik weer iets uitvinden om er zelf te maken. Vandaag heb ik 3 verschillende varianten gemaakt om dan morgenochtend van te genieten.

meer lezen 2 Berichten

Overnight oatmeal

Ben je iemand die geen tijd heeft om te ontbijten of die gewoon in het algemeen weinig tijd heeft? Dan is dit het ideale receptje voor jou. 's ochtends hoef je enkel je kommetje (of glas, kwestie van presentatie) uit de koelkast te nemen en dan kan je ervoor kiezen met wat je hem afwerkt. Een heerlijk ontbijtje en het kost je echt geen moeite.

meer lezen 0 Berichten