Omdat het vandaag prachtig weer is heb ik deze middag een lekkere couscoussalade gemaakt boordevol frisse en zomers groenten. Wil je er ook van genieten? Het receptje vind je hieronder. Ik heb er alvast van genoten en ik hoop jullie binnenkort ook! Laat me zeker weten wat je ervan vond! Smakelijk!
Dit weekend verwachten we de zon. Ideaal weer om te genieten van een salade! Hier alvast een leuk ideetje: salade met mozzarella en zelfgemaakte pesto!
Zelf je pesto maken is eigenlijk zeer makkelijk en zo kan je de hoeveelheid vet hierin beperken. Hoe kan je dit nu maken?
Voor deze middag heb ik nog eens een slaatje gemaakt. Ik heb gekozen voor rucola met kerstomaten, radijsjes en groene asperges met sesam. Voor bij het slaatje heb ik gekozen voor zadencrackers met hummus. Nu ga ik er eerst van genieten!
Een lekker slaatje gemaakt voor bij de maaltijd van deze avond. Gekozen om er gebakken bloemkool met curry bij te serveren. Dat wordt weer smullen. Wil je het ook maken?
Dit mooie weer is weer ideaal om een heerlijk slaatje te maken. Vandaag gekozen voor een slaatje met rode bieten, aardbeien en gegrilde sla harten. Njam!
Onder het motto: "het hoeft niet altijd brood te zijn" hebben we vandaag voor jullie (b)engeltjes een heerlijke pastasalade bereid. Het is een smakelijke lunch waar je gerust de restjes van de dag ervoor kan in verwerken. Wij hadden namelijk nog wat gebakken zalm over.
Ik wou een lekkere salade maken die past bij mij gevulde pompoen. Doordat het momenteel koud is, heb ik wel niet zoveel zin in koude salades, dus kies ik voor een variant met geroosterde groenten. In deze salade vind je geroosterde rode bieten, samen met courgette en aubergine. Wil je dit als salade eten, dan kan dat zeker door er wat quinoa of couscous aan toe te voegen en ook wat feta of geitenkaas. SMAKELIJK!
Ingrediënten: (als bijgerecht)
Bereidingswijze:
Was de witloof en snijd deze in kleine blokjes, doe deze nadien in een kom. Voeg de mayonaise en de magere yoghurt toe en meng alles goed onder elkaar. Kruid met peper en zout naar eigen smaak.
Smakelijk!
Dit is eerder een lauwe salade, maar je kan deze ook perfect koud eten. Er is gekozen voor een combinatie van kip met mango omdat dit aan de ene kant verrassend verfrissend is, maar ook zeer lekker (al zeg ik het zelf). Deze salade heeft niet echt een dressing, maar wordt gegeten met een heerlijke kokossaus. Ik heb de salade met plezier klaargemaakt als hapje voor de opendeurdag, maar's middags heb ik er toch een grote portie zelf van opgegeten. Ik kon hem niet weerstaan.
De zon schijnt en dan smaken salades nog des te beter. Mijn stagiaire Emma heeft voor mij verschillende recepten uitgeschreven om jullie te helpen om veel salades te maken deze zomer. Deze pastasalade is daarvan een goed voorbeeld.
Daarnaast is deze pastasalade ook ideaal als bijgerecht bij een barbecue, persoonlijk zou ik dan wel de hespblokjes eruit laten. Aangezien dat we nog voldoende vlees gaan eten op de barbecue zelf.
Niet zo'n fan van volkoren pasta? Dan kan je de volkoren pasta vervangen door speltpasta, deze smaakt iets minder door. Ze bevatten wel nog steeds de vezels die we nodig hebben om ons verzadigd te voelen.
Ingrediënten:
Bereidingswijze:
Schil de aardappelen snijd deze in kleine blokjes. Kook deze gaar en laat nadien afkoelen. Snipper de ajuin en de bieslook. Meng deze met de Griekse yoghurt en voeg ook de aardappelblokjes toe. Voeg nadien het citroensap toe naar eigen smaak. Kruid af met peper en zout.
Dien op met wat extra groenten en geniet ervan!
We kennen allemaal de klassieker van meloen met parmaham. Doordat we vandaag eindelijk nog eens de zon zagen, had ik deze middag zin een salade. Toen ik naar de winkel ging zag ik een heerlijke meloen liggen die ik niet kon laten liggen. Daarom dacht ik, laten we een gezonde twist maken op meloen met parmaham. Zo gezegd, zo gedaan.