De dag van vandaag vinden we verschrikkelijk veel informatie over voeding en dan zeker over gezonde voeding. Hierdoor is het zeer moeilijk om nog te weten wat er wel en niet kan. Daarom dat je hier meer informatie vindt over onderwerpen waar ik van merk dat mensen het moeilijk mee hebben in de praktijk. Heb je zelf een vraag of is er iets waar je meer uitleg over wilt? Laat het dan zeker weten, dan wordt er misschien snel een artikeltje rond je onderwerp geschreven. 

Hoe kom je de feestdagen gezond door?

 

Nu Sinterklaas voorbij is, kan de kerstperiode officieel beginnen. Joepie! Voor veel mensen staat de kerstperiode gelijk aan veel eten. De uitgebreide feestmenu's zijn echter niet bepaald gezond. Om jullie de extra kerstkilo's te besparen, hebben wij enkele tips om toch gezond te genieten. Ben je benieuwd? Lees dan snel verder!

meer lezen 0 Berichten

Sinterklaas

De Sint heeft zijn intrede in Antwerpen en gedaan en zal bij ieder kindje langskomen met veel cadeaus. Deze periode staat ook gelijk aan veel chocolade en suikerrijke koekjes. Wij zullen jullie een aantal tips geven om deze periode zo gezond mogelijk door te komen.    

meer lezen 0 Berichten

Wereld diabetesdag

Vandaag is het Wereld Diabetesdag. Diabetes, de ziekte die ongeveer 1 op de 12 Belgen heeft. En de voorspellingen zien er niet goed uit, tegen 2030 zal dat 1 op de 10 zijn. Op wereldschaal hebben meer dan 425 miljoen mensen diabetes. Daarvan kan jij iemand zijn, want 1 op de 2 mensen die momenteel met type 2-diabetes leven is niet gediagnosticeerd. Dat wil zeggen dat de helft van de mensen die type 2 heeft het niet weten. Daarom is het belangrijk dat je regelmatig je bloed laat controleren.

meer lezen 0 Berichten

Food preppen

Food preppen is tegenwoordig de nieuwe hype maar ook ontzettend handig. Food preppen is eigenlijk letterlijk je eten bereiden. Het zorgt ervoor dat je eten in een grotere hoeveelheid klaar kan maken of dat je voor een hele week eten klaarmaakt.  Zo heb je altijd een gezonde maaltijd zelfs tijdens een drukke dag. Heel veel drukke mensen bereiden ook hun maaltijden voor, puur omdat het tijdbesparend is en je krijgt altijd goede voeding binnen. Een ideale win-win situatie dus!

 

meer lezen 0 Berichten

De waarheid over vetten

In de media horen we heel wat verhalen, ook over vetten. "Goede" en "slechte" vetten, "verzadigde" en "onverzadigde vetten, wel kokosvet of geen kokosvet. Met dit blogbericht probeer ik wat duidelijkheid te scheppen over vetten.

meer lezen 2 Berichten