Lotte De Clercq

Ik ben een diëtiste in de Gentse regio met een voorliefde voor lekker eten en koken. Door mijn ervaring als diëtiste merkte ik al snel dat het voor mensen die een dieet volgen vaak moeilijk is om inspiratie op te doen. Om familie, vrienden, patiënten en iedereen die graag kookt een helpende hand te bieden bij het zoeken naar gezonde alternatieven en variatie in hun voeding heb ik het kookboek 'Thuis lekker en gezond koken' geschreven. Het boek staat boordevol lekkere en gezonde recepten die een beginnende kok zonder problemen zelf thuis kan klaarmaken.

Ik heb de studie voedings- en dieetkunde gevolgd op Hogeschool Gent en heb daarbij vele stages gelopen. Na mijn studies ben ik begonnen met mijn praktijk die nu steeds meer open bloeit. Ik blijf altijd verder studeren om iedereen een helpende hand te kunnen bieden in hun avontuur met voeding. Ik blijf mij ook steeds bijscholen om mensen meer en meer te kunnen helpen op allerlei vlakken. Mijn interesses gaan uit naar gezonde voeding in het algemeen, gezond koken, eetstoornissen en sportvoeding. Andere zaken omtrent voeding interesseren me ook, maar hiermee heb ik iets minder ervaring. 

Emma Dequeker

Ik ben Emma Dequeker. In 2016 studeerde ik af als professionele bachelor in de voedings- en dieetkunde aan de Hogeschool Gent. In 2016-2017 volg ik de navorming diabeteseducator en expert nefrologische diëtetiek, beiden aan de hogeschool Gent. Ik volg deze navormingen omdat ik vind dat iedere patiënt met iedere aandoening een aangepast voedingsadvies verdient en als diëtiste is het nodig dat je daardoor je kennis over bepaalde onderwerpen bijschaaft.

 

Al van jongs af aan ben ik geboeid door gezonde voeding en ook koken heeft me altijd al geïnteresseerd. Met de kennis die ik doorheen deze weg heb verzameld en nog steeds probeer te verzamelen wil ik jullie graag bijstaan met een persoonlijk aangepast voedingsadvies, tips en goede raad. Gezonde of een aangepaste voeding, is bij veel aandoeningen van belang. Daarom wil ik mijn steentje hiertoe bijdragen. Heb je vragen over je eigen voedingspatroon? Wil je een gezonde levensstijl aannemen? Aarzel dan niet om contact met mij op te nemen.